EUROGEKA

Φλεβάρης 2003

Μόλις έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες αφίσες και τα πρώτα ραδιοφωνικά σποτ για το 1ο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και η καλή μας φίλη η Μαρία από το Ρέθυμνο μας παρακίνησε να πάρουμε μέρος. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησαν όλα. Μαζευτήκαμε 20 άτομα περίπου οι περισσότεροι φίλοι από παλιά και αποφασίσαμε να δηλώσουμε συμμετοχή.

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε ήταν να σκεφτούμε όνομα και τότε η Μαρία μας πρότεινε το όνομα «EUROGEKA» (ράτσα κυνηγόσκυλου). Άρεσε σε όλους και γεμάτοι ενθουσιασμό αρχίσαμε να οργανωνόμαστε. Ορίσαμε αρχηγό, βρήκαμε το αρχηγείο μας και το παιχνίδι ξεκίνησε. Παίξαμε, τρέξαμε πολύ και διασκεδάσαμε αφάνταστα.

Είχε αρχίσει να σουρουπώνει πια όταν το 1ο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού της πόλης του Ηρακλείου έφτασε στο τέλος του και η νικήτρια ομάδα ήμασταν εμείς οι «EUROGEKA».

Το χρηματικό έπαθλο των 3.000 Ευρώ αποφασίσαμε να το προσφέρουμε στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

 

2004

Την δεύτερη χρονιά η ομάδα απέκτησε νέα μέλη. Προστέθηκαν νέοι φίλοι, γιορτάσαμε την επέτειο από την ίδρυση της ομάδας μας και αποκτήσαμε την σημαία μας.

Δηλώσαμε συμμετοχή, αυτή τη φορά όμως με το όνομα «ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ» (προφητικό όπως αποδείχτηκε). Το τρέξιμο και πάλι ήταν απίστευτο και η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε περισσότερο από το πρώτο παιχνίδι. Και πάλι όμως τα καταφέραμε και κερδίσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από πολλούς γι’ αυτή τη δεύτερη νίκη μας αλλά ήταν τόσος ο ενθουσιασμός και είχαμε διασκεδάσει τόσο πολύ που κανένας μας δεν ασχολήθηκε με αυτές. Δεθήκαμε περισσότερο σαν παρέα και αρχίσαμε τα σχέδια για το παιχνίδι της επόμενης χρονιάς.

Το χρηματικό έπαθλο των 3.000 Ευρώ αυτή τη φορά το προσφέραμε στην «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».

 

Μάρτης 2005

Η στιγμή που έναν ολόκληρο χρόνο περιμέναμε είχε φτάσει. Το τρίτο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού άρχιζε. Το όνομα της ομάδας μας αυτή τη φορά «ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΛΕΨΑΜΕ».

Ο ίδιος ενθουσιασμός και ακόμα περισσότερο τρέξιμο. Αυτή τη φορά δεν τα καταφέραμε.

Νικητές του 3ου κυνηγιού «ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ». Αν και δεν κερδίσαμε, πανηγυρίσαμε και γλεντήσαμε σαν να είμαστε εμείς οι νικητές. Ο στόχος μας είχε επιτευχθεί, είχαμε γίνει πάλι παιδιά. Πάνω απ’ όλα να περνάμε καλά.

 

2006 και 4ο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού

Επανήλθαμε δριμύτεροι. Δηλώσαμε και πάλι συμμετοχή αυτή τη φορά με το αρχικό μας όνομα «EUROGEKA» και από νέο αρχηγείο οργανώσαμε την επίθεση.

Μετά από πολλές ώρες απίστευτου τρεξίματος αλλά και αγωνίας πήραμε και πάλι τη νίκη κυριολεκτικά πάνω στο νήμα, με μερικά μόνο δευτερόλεπτα διαφορά μπροστά από την δεύτερη ομάδα.

Το ποσό των 3.000 Ευρώ που ήταν και πάλι το έπαθλο διατέθηκε ξανά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέρος των χρημάτων δόθηκαν και πάλι στην «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» και τα υπόλοιπα διατέθηκαν σε οικογένεια συμπολιτών μας που τα είχε μεγάλη ανάγκη. Άλλωστε από την αρχή ο σκοπός της συμμετοχής μας ήταν η χαρά του παιχνιδιού και σε καμία περίπτωση το έπαθλο.

 

2007 και 5ο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού

Και καθώς όλοι μας περιμέναμε με αγωνία το 5ο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, και μόλις 40 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του, η μέχρι τότε διοργανώτρια ομάδα «ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ» μας πρότεινε να αναλάβουμε εμείς την οργάνωση του!

Την πρόταση για την διοργάνωση την αποδεχτήκαμε με χαρά αλλά και μεγάλο άγχος και πιστεύουμε ότι με την βοήθειά τους καταφέραμε να κάνουμε κι εμείς ένα καταπληκτικό παιχνίδι και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα "ΑΡΓΟΠΟΡΟΙ" που με την σειρά τους και αυτοί, σαν έπαθλο πλέον, αντί χρηματικού ποσού, ανέλαβαν την διοργάνωση του επόμενου κυνηγιού.

 

6 Μαρτίου 2016

Το ραντεβού στο αρχηγείο μας είχε κανονιστεί για τις 9.30. Μετά από πολλή μελέτη, πολλά ξενύχτια, πολύ τρέξιμο για το διαδικτυακό και πολλά ομαδικά φαγοπότια ήμασταν έτοιμοι για μια ακόμα φορά να τρέξουμε, να παίξουμε και να κυνηγήσουμε τη νίκη!

Όπως κάθε χρόνο, ίδιο κέφι, ίδιος ενθουσιασμός, ίδιες προσπάθειες να μαντέψουμε τη σκέψη των διοργανωτών, τα πιθανά σημεία και η ίδια αγωνία για την λύση των γρίφων.

Κορυφαία βέβαια στιγμή, εκείνη της νίκης που μας απογείωσε κυριολεκτικά.

Η ομάδα μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τους Καστρινούς Πειρατές για την άψογη διοργάνωση του 14ου Κυνηγιού. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις ομάδες για το υψηλό επίπεδο και τον τρόπο που έχουν αγκαλιάσει το αγαπημένο παιχνίδι της πόλης μας.

Εμείς με την σειρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για ένα άψογο 15ο Κυνήγι. Άπαντες κυνηγοί παρόντες και ετοιμοπόλεμοι στο επόμενο ραντεβού στις 19 Φεβρουαρίου 2017.

 

2017 και 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία μας διοργάνωση και μετά από πολύ κυνήγι, αναλαμβάνουμε πάλι την ευθύνη για την διεξαγωγή του παιχνιδιού που όλοι έχουμε αγαπήσει κι έχει γίνει πια θεσμός για την πόλη μας.

Υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε, τόσο στο παιδικό, όσο και στο κυνήγι των μεγάλων, να περάσουμε όλοι καλά!

Σκοπός μας είναι να δημιουργηθούν νέες ομάδες, να σμίξουν παρέες, να ξεχάσουμε τα προβλήματα μας, να βγούμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!

Καλή επιτυχία σε όλους!

ΚΟΡΥΦΗ